This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

Bromfietskenteken leidt tot topdrukte in tweewielerbranche

454 Bromfietskenteken leidt tot topdrukte in tweewielerbranche Geplaatst op: 2006-03-21 09:55:54 Gewijzigd op: 2006-03-21 09:57:04 Hits: 627

Bromfietskenteken leidt tot topdrukte in tweewielerbranche Bromfietsbezitters die zich veel rompslomp willen besparen doen er goed aan snel een afspraak voor een schouwing te maken. In de maanden maart en april wordt het namelijk druk bij tweewielerhandelaren die bromfietsen schouwen. De RDW en de BOVAG verwachten dat de komende twee maanden zo'n 110.000 bromfietseigenaren hun bromfiets laten schouwen. Bromfietsers die nog geen bromfietskenteken hebben, zullen de verlenging van hun verzekering aangrijpen om hun kenteken aan te vragen.

Op 1 mei 2006 moeten bromfietseigenaren hun verzekering verlengd hebben. Bij de brief waarmee verzekeringsmaatschappijen hun klanten daarvan op de hoogte brengen, is deze keer ook extra informatie over het bromfietskenteken bijgevoegd. De RDW verwacht dat veel bromfietsbezitters die nog geen kenteken hebben aangevraagd, deze gelegenheid aangrijpen om meteen het kenteken aan te vragen. 'Dan heb je in één keer alle administratieve rompslomp rond je brommer geregeld',legt Johan Hakkenberg, algemeen directeur van de RDW, uit. 'En je hoeft nog maar één keer een nieuw plaatje op je bromfiets te schroeven.' Het bromfietskenteken is een goed middel om een bromfiets minder aantrekkelijk voor bromfietsdieven te maken. Kun je een gestolen bromfiets zonder kenteken nog eenvoudig doorverkopen, voor bromfietsen met eigen kentekenplaat en kentekenbewijs is dat een stuk lastiger. Daarnaast geeft het kenteken politie en justitie meer mogelijkheden om technisch onvolkomen bromfietsen, roekeloze bestuurders en onverzekerde bromfietsrijders aan te pakken.

Een schouwing is de eerste stap in de aanvraag van het bromfietskenteken. Bij de schouwing worden technische gegevens opgenomen, zoals merk, type, framenummer en motornummer. De tweede stap is de aanvraag van het kenteken op het postkantoor. Als de eigenaar het nieuwe kentekenbewijs ontvangt, moet hij nog een kentekenplaat laten maken en het nieuwe kenteken doorgeven aan zijn verzekeraar.

Bron: Verkeershandhaving.nl

Please log in or register for free to comment!

Category: