This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Niks te doen op Zaterdagavond?

372 Niks te doen op Zaterdagavond? Geplaatst op: 2005-08-25 05:11:06 Gewijzigd op: 2005-08-25 05:21:29 Hits: 708

Brommerrace op dorpsfeest in Vreeland

Vreeland - Een groep enthousiaste Vreelanders organiseert Zaterdagavond een ludieke bromfietsrace door het centrum van het Vechtdorpje. De deelnemers zijn uitgedost in lange leren jassen en 'Willempie'-helmen. De bromfietsen zijn van voor 1970.

Inschrijven kan tussen 17.00 en 18.00 uur 'smiddags in cafe-taveerne De Vecht. Na de inschrijving ondergaan de voertuigen een technische controle. Er wordt gekeken of de bromfietsen wel de juiste brandstof hebben getankt en of de tweewielers de verkeersveiligheid niet in gevaar brengen. De keurmeesters zijn niet al te streng, alles gebeurt met een vette knipoog. Voorafgaand aan de tocht volgt een opwarmronde, waarbij de pastoor het parcours zal 'zegenen' om een succesvol verloop te garanderen.

Het startschot klinkt om 19.00 uur.
De te rijden tijd wordt aangegeven door een grote zandloper. De bromfietser die het eerst langskomt nadat de zandloper leeg is gelopen, wordt uitgeroepen tot de winnaar van de Eerste Vreelandse Bromfietsrees. (Ja, er stond echt 'rees'.  Red.) Het deelnemersveld kan nog wel wat aanvulling gebruiken. Iedereen die in het bezit is van gepaste kledij en een brommer uit de voorgeschreven leeftijdsklasse (vòòr 1970) kan zich inschrijven. Na afloop storten de deelnemers en toeschouwers zich in het gedruis van het Vreelandse Dorpsfeest dat tegelijkertijd wordt gehouden.

Bron: Gooi en Eemlander 25.08.2005

Please log in or register for free to comment!

Category: