This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Ook kentekenplicht voor houders HH-kenteken

230 Ook kentekenplicht voor houders HH-kenteken Geplaatst op: 2005-07-09 10:41:53   Hits: 778

 Ook houders van een HH-kentekenbewijs moeten een kenteken aanvragen voor hun bromfiets. De RDW heeft alle houders van een HH-kenteken hierover per brief geïnformeerd. Bromfietsers gebruiken het HH-kenteken om in het buitenland op de openbare weg te mogen rijden. In totaal gaat het om ongeveer 200 houders van een of meerdere HH-kentekenbewijs.

HH-kentekenbewijzen worden gebruikt voor gebruik in het buitenland. In vele van de ons omringende landen, zoals Duitsland, Luxemburg en Engeland, hebben bromfietsen al een eigen kentekenbewijs en kentekenplaat. Alleen bromfietsen met een kenteken mogen van de openbare weg gebruik mogen maken. Voor dit doel verstrekt de RDW het HH-kentekenbewijs.

De kentekenregistratie van bromfietsen gaat van start op 1 september 2005. Houders van een bromfiets hebben veertien maanden de tijd om een kenteken voor hun bromfiets aan te vragen. Bromfietsen met een eigen kentekenbewijs mogen sowieso in het buitenland rijden. Met de invoering van het eigen kenteken is het HH-kenteken niet meer nodig. Alle HH-kentekenbewijzen verliezen in ieder geval met ingang van 1 november 2006 hun geldigheid.

Klik hier om de brief te lezen. [link is helaas komen te vervallen]

Bron: RDW

Please log in or register for free to comment!

Category: