This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Job Stuurman en zijn Honda C50 in Vietnam

Ik ben altijd op zoek naar verhalen en ervaringen van mensen en hun Honda en toevallig vond ik een artikel van Job Stuurman die in Vietnam werkt.

Het eerste punt van afleiding was namelijk mijn eerste eigen brommer! Vroeger in Emmeloord hebben mijn ouders er alles aan gedaan om Rik en mij er van te weerhouden een brommer te kopen, maar ja... als je eenmaal 26 bent en je woont op zo’n 11.000 km bij je ouders vandaan in een stad waar er 4.000.000 rondrijden kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan! Sinds een aantal weken ben dus de trotse eigenaar van een honda cub (50cc) uit 1978! De honda cub is zeg maar de kever van zuidoost azie, iedereen heeft er een, of eigenlijk had er een... het model wordt al een tijdje niet meer gemaakt, maar hij is oerdegelijk en dus zie je ze nog heel veel rijden. Het grappige daarbij is, dat het een soort van armoedzaaierbrommer is geworden. Verroeste oude beestjes zijn het over het algemeen en omdat Vietnamese vrouwen over het algemeen niet op innerlijk, uiterlijk, maar op geld lijken te vallen is het voor Vietnamese mannen in de stad dus eigenlijk niet best om op zo’n apparaat te rijden... De drivers vinden het daarom prachtig om te zien dat al die whitefaces hem juist mooi vinden als symbool van Vietnam en dus heeft Duc (de driver van Hans) mij geholpen om een goedkoop lelijk ding aan te schaffen, om deze vervolgens helemaal te laten strippen en te restaureren. Echt prachtig om op zo’n honda hier mee te rijden in het verkeer! Die Vietnamezen snappen er niets van als ze zo’n whiteface op een spiksplinter nieuw lijkende cub voor het stoplicht zien staan! Deze jongen rijdt daarom dus dagelijks een rondje op zijn honda!

En hoe toepasselijk voor vandaag:

Maar ik ben niet de enige die het een mooi apparaat vind, Sinterklaas namelijk ook! Zo’n drie weken geleden is hij namelijk hier aangekomen in Saigon. 80 Nederlandse kinderen op de kade en daar kwam de boot! Alleen toen hij dichterbij kwam bleek, dat de pieten de sint waren vergeten... iedereen in paniek, maar gelukkig had ik mijn brommer aan een andere piet uitgeleend en kon deze Sinterklaas zo toch nog naar het huis van de Nederlandse Consul brengen! Zo kreeg iedereen toch nog op tijd een kadootje en kreeg ik na afloop mijn brommer netjes terug, haha...

Bron: jobstuurman.waarbenjij.nu

 

Please log in or register for free to comment!

Category: