This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Evenement: Historic Grand Prix Zandvoort

De Historic Grand Prix Zandvoort viert op 2, 3 en 4 september 2016 zijn vijfjarig bestaan. Het raceprogramma is een mix van de bekende publiekslievelingen en ‘nieuwe’ raceklassen, waaronder een klasse voor vooroorlogse sportscars. Aansprekende demo’s en de rijdersparade door het Zandvoortse centrum zijn voorbeelden van de vele hoogtepunten van het driedaagse autosportfeest. De voorverkoop is inmiddels gestart op www.historicgrandprix.nl.

Formule 1 en sportscars
Het FIA Masters Historic Formula One Championship, voor Formule 1-auto’s uit de periode 1966-1985, laat de tijden van de Grand Prix van Nederland herleven. De bolides van onder meer Williams, McLaren, Lotus en Tyrrell werden ooit bestuurd door coureurs zoals James Hunt, Mario Andretti en Keke Rosberg. De herkenbare auto’s, de hoge snelheden en de gillende motoren maken van de Formule 1-klasse één van de grote publiekslievelingen.

De race van het FIA Masters Historic Sports Car Championship belooft minstens zo spectaculair te worden. De 52.500 toeschouwers van de Historic Grand Prix Zandvoort 2015 herinneren zich ongetwijfeld nog het 40 auto’s tellende veld met voornamelijk ‘Le Mans’ sportscars uit de jaren 1962 – 1974.

Lees meer...

201501261 HGP 1024x683

Please log in or register for free to comment!

Category: