This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] RDW maakt eerste proefexemplaren kentekencards

In Veendam is de RDW aan het warmdraaien met de nieuwe kentekencard, het nieuwe kentekenbewijs op creditcardformaat. De eerste proefexemplaren van de kentekencards zijn al uit de machine gerold. Inmiddels zijn ook de Eerste en Tweede Kamer akkoord gegaan met de introductie van de kentekencard en de nieuwe processen die daarbij horen.

In januari 2014 start de RDW met het uitgeven van kentekencards. Nieuwe voertuigen en gebruikte voertuigen die een nieuwe eigenaar krijgen, krijgen een kentekencard. Bij de kentekencard hoort een tenaamstellingscode, die de functie van het overschrijvingsbewijs overneemt. Voor voertuigen die al een papieren kentekenbewijs hebben, blijft alles bij het oude. 

4.000 kentekencards per uur

De nieuwe kentekencards worden alleen bij de RDW in Veendam gemaakt. In juni zijn 2 nieuwe machines aangekomen die de cards in Veendam personaliseren. Daarbij worden de gegevens van het voertuig en de eigenaar/houder op de kentekencard gezet en op een beveiligde wijze op de chip beschreven De machines kunnen 4.000 kentekencards per uur maken. Hiermee kan de RDW ruim inspelen op de (schommelende) vraag naar het document.

kenteken cards rdw

Wetgeving

Inmiddels hebben ook de Eerste en Tweede Kamer ingestemd met de wijziging in de Wegenverkeerswet 1994 waarin de komst van de kentekencard is verankerd. Daarmee is het wetgevingstraject afgerond. Het verloop van de wetgeving en de wetsteksten kunt u zien via de website van de Eerste Kamer.

Meer informatie

In de herfst en winter van 2013 informeert de RDW alle eigenaren/houders verder over de komst van de kentekencard en de nieuwe kentekenprocessen. Er wordt dan onder andere een speciale campagnewebsite op deze website ingericht. Meer informatie vindt u nu in het persbericht over de kentekencard.

Bron: RDW

 

Please log in or register for free to comment!

Category: