This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Honda Japan zet vaste voet op Europese bodem

1949 Dream foto 4

Het is dan zover, Herman van Rossum heeft zijn eigen plekje hier op 4-Stroke.net!
Voor het lezen van zijn artikelen, zie je boven in het menu "Herman Schrijft"

Veel leesplezier!

---

In 1948 startte Honda Japan met de verkoop van haar productie op grote schaal. Na een vele problemen kwamen zij de markt met een Honda type C100 en een Honda C70 in 1957. De verkopen gingen goed, 1000 stuks per maand.

C100 1960 collectie

Zo goed dat zij de sprong waagden hun geluk te beproeven over de oceaan. De eerste landen die in aanmerking kwamen waren de VS en Canada. Het was een mooi afzet gebied en al gauw werden duizenden machines verscheept naar die landen. Door de lage verkoopprijzen kwamen Amerikaanse producten in het gedrang. Dat werd op een gegeven moment zo erg dat de regering hoge invoerrechten op producten uit Japan hieven. Het icoon van Amerika, Harley Davidson, dreigde failliet te gaan door de Japanse overmacht en dat moest met alle middelen worden tegengegaan.

Honda was slim en verlaagde haar verkoopprijzen dusdanig dat de verkoop geheel in tact bleef. De eerste C70 machines vertoonden problemen doordat het frame scheurde door hoge trillingen van het blok en nadat was opgelost gingen ze als warme broodjes over de toonbank. In tegenstelling tot andere merken lekte de Honda geen olie en gingen ze niet kapot. De garantie termijn werd opgerekt naar 3-4 jaar en zeg nu eerlijk, daar kon geen enkel ander merk tegen op.

Lees verder...

Please log in or register for free to comment!

Category: