This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Boutje nodig? Vergeet de bouwmarkt.

Het komt wel eens voor dat je een boutje nodig hebt. Ik had dat gisteren nodig om de nieuwe handgrepen te monteren op de PC800. Omdat een goede ijzerzaak niet echt in mijn buurt is (of veel en veel te duur) besloot ik naar een bouwmarkt te gaan.
 
photo 2018 03 30 12 32 10
 
Wat heb ik nodig? 4x M8x55, inbus en in RVS. Super simpel.

Bouwmarkt 1 (Kleine Praxis) : Alleen M8x30 inbus. En niet eens in RVS
Bouwmarkt 2 (Mega Praxis) : Idem, alleen met wat meer variatie in lengte. Ze hadden mijn maat in voorraad, maar niet in RVS en in een verpakking van drie. Dus zou ik er 6 moeten kopen en de rest in de bekende koektrommel moeten gooien. Dus. Nope.
Bouwmarkt 3 (Gamma) : Alleen 6-kant bouten.
Al dit gehannes kost mij een uur vrije tijd met nog een beetje daglicht.
 
Dus vanochtend naar Beerepoot in Hilversum gegaan (zoals mijn Pa altijd blijft zeggen) en daar zeg je "Graag wil ik 4x M8x55 met inbus en in RVS" en in luttele seconden liggen er 4 glimmende 60mm boutjes op de toonbank omdat 55 niet op voorraad was. Geen probleem, twee euro verder en ik kan vanavond eindelijk de handgrepen monteren.
 
Volgende stap is nu proberen al het Tupperware rond het voorwiel te verwijderen zodat ik het wiel eruit kan halen. De PC800 is een best ingepakte fiets, maar ik begin het steeds leuker te vinden. (En daarom heb ik er nu ook twee.)

Please log in or register for free to comment!

Category: