This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] JAPANSE BROMMER MET VIERTAKT MOTOR OP KOMST

AMSTERDAM, 28 Juli — Zeer binnenkort zullen in Nederland de eerste Japanse bromfietsen worden aangeboden, afkomstig van de Hondafabrieken. Opvallend is de viertaktmotor, waarmee deze brommers zijn uitgerust. Dit houdt in, dat als brandstof pure benzine — en dus geen mengsel van benzine en olie — kan worden gebruikt. Het brandstofverbruik van de motoren zou erg laag zijn: de fabriek geeft op 1,1 liter per honderd kilometer.

De bromfietsen worden geassembleerd ln Aalst (België) waar een nieuw bedrijf is gesticht en waar zo men snel mogelijk de produktie zal opvoeren tot 10.000 stuks per maand. Hiermee zal niet alleen de Euromarkt maar ook andere export-gebieden worden bewerkt. De één-cylinder luchtgekoelde viertakt kopklep-motoren komen regelrecht uit Japan. Verscheidene onderdelen van de bromfietsen worden betrokken van toeleveringsbedrijven ln de Benelux-landen.

Volgens de heer W. Aarsen, verkoopleider voor Nederland van Honda Motor, die voorlopig vanuit Rotterdam de distributie zal regelen, komt de prijs van deze Japanse bromfiets te liggen tussen de zeshonderd en de achthonderd gulden. In België, waar de Honda 50 „Moped" al is geïntroduceerd, bedraagt de prijs ruim zevenhonderd gulden.

Bron: De Tijd - De Maasbode, Pagina 7
Datum: 26-07-1963.

1406315767

 

Please log in or register for free to comment!

Category: