This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Tielenaar van het jaar slachtoffer van grote brand

(17-01-2012) Zojuist heb ik gehoord dat het bedrijf van Cok van den Heuvel tot de grond is afgebrand. Vreselijk nieuws...

600x399xbrand cvdh raphael drent

Foto door Raphael Drent

TIEL - Tielenaar van het Jaar Cok van den Heuvel is van de hemel in de hel beland. Acht dagen nadat hij in de Agnietenhof een bronzen Flipje in ontvangst mocht nemen brandde zijn motorzaak aan de Bellstraat volledig uit. "In hooguit anderhalf uur is alles in vlammen opgegaan." De sociaal bewogen ondernemer is vanzelfsprekend verdrietig en ontgoocheld, maar komt kalm over. "Je moet je kop erbij houden. Ik probeer als een generaal boven het leger te staan." De spreekwoordelijke soldaten zijn de jongeren die hij op sleeptouw neemt om weer een plekje in de 'normale' maatschappij te veroveren. Hij heeft het sociale werk dat hij al ruim twee decennia doet het afgelopen jaar een gezicht gegeven door een stichting op te richten.

Bij de brand is één lichtgewonde. Naastliggende bedrijven zijn enige tijd ontruimd geweest. Werknemers zijn elders op het industrieterrein opgevangen. Er zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrij gekomen in concentraties die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De weersomstandigheden waren daarnaast zodanig dat de rookpluim heel hoog de lucht in ging, daar kon blijven hangen en verdund is.

Lees verder op StadTiel.nl

Please log in or register for free to comment!

Category: