This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Bromfiets coureurs

Maandag jongstleden konden wij in deze krant net commentaar lezen van een voor ons onbekende gast die zich nogal onbeschoft uitliet over ons als bromfietsers. Om dit duidelijk te maken gebruikte de schrijver woorden als voorbij denderende hufters; potentiële moordenaars op hun krengen" enz. Welnu, het feit dat wij ons niet aan een snelheidsbeperking houden ligt niet bij de bromfiets maar bij de verouderde wet, die ons nog verplichte fietsbellen en gele reflectie plaatjes voorschrijft. Om van verlichting, snelheden en trappers maar met te spreken. Met de technische vooruitgang van de laatste jaren moet deze verouderde wet ook worden aangepast aan deze tijd, want met het huidige technische vernuft kun je eigenlijk niet meer van bromfiets spreken (uitgezonderd de 30 kilometer per uur limiet).

Want het is mogelijk om met de wettelijk voorgeschreven cilinder inhoud van 49.9 cc gemakkelijk snelheden te bereiken van ongeveer zeventig tot en met negentig kilometer per uur. Bovendien een fabel dat er nooit gecontroleerd wordt op bromfietsen. Nu zijn wij de zondebok van het verhoogde ongevallenbeleid. Maar er wordt nooit gesproken over de halsbrekende toeren die automobilisten en fietsers uithalen en die zich ook niet storen aan een andere verkeersdeelnemer. Kom je dan ook voor situaties te staan wanneer fietsers rijendik het fietspad blokkeren, dan kun je maar weer door de berm stuiteren. En alleen maar omdat deze oude wet ons voorschrijft op een fietspad van ongeveer 1,50 meter breed te balanceren.

Heren, voor de algemene veiligheid en snelheid willen wij ook wel gebruik maken van uw racebaan!

Bij donker wordt groot licht niet gedimd, zodat je maar weer verblind de berm in kunt. Want zeg nu zelf, wat is er mooier dan lekker toeren met een snelheid van de autoverkeersstroom. Mensen oordeelt niet te snel, de nieuwe wet achterhaalt het wel.

Heerenveen. Twee Honda-coureurs.

Bron: Leeuwarder Courant
Datum: 09-09-1986

bromfiets coureurs

Please log in or register for free to comment!

Category: